Tuinaanleg

Aanleg Frans Houdijk StijltuinenAls u tevreden bent met het ontwerp en de offerte, gaan we uw tuin inplannen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en onze werkwijze? Kijk dan hier voor meer informatie. 

De aanleg houden wij meestal geheel in eigen hand. U krijgt dus niet te maken met allerlei onderaannemers in uw tuin. Wij gaan ervan uit dat een hovenier de verschillende onderdelen en werkzaamheden in uw tuin zelf moet kunnen realiseren. Wij zijn dus ook uw timmerman, stratenmaker, vijverbouwer, elektricien en soms zelfs ook uw metselaar.

Aanleg is tegenwoordig bijna het hele jaar door mogelijk. Waar wij natuurlijk geen grip op hebben is het weer. Dit wil nog wel eens roet in het eten gooien en vertragend werken.

Het verplanten van heesters en bomen in een renovatietuin kan uitsluitend vanaf half oktober tot half april (niet tijdens vorst). Nieuwe beplanting staat veelal in potten en hierdoor is het alleen tijdens vorst en heet weer in de zomer niet mogelijk om te planten. In droge perioden aanplanten vraagt het wel meer aandacht.