Gelukkig met uw tuin

De vier basisvoorwaarden voor tuingeluk zijn enkele basisprincipes die wij bij Frans Houdijk Stijltuinen hoog in het vaandel hebben. Wij leggen deze basisprincipes graag aan u uit. 

De 4 basisvoorwaarden voor tuingeluk:

Frans Houdijk StijltuinenDe juiste verhouding tussen verharding en beplanting

 

Om het goede tuingevoel te ervaren moet er niet te veel verharding en juist wel veel beplanting zijn. Wij raden aan maximaal 1/3 van het grondoppervlak te beleggen met stenen, tegels of hout. De rest moet beplant worden of worden toebedeeld aan vijver of gazon. Bij kleine tuinen moet het gebrek aan oppervlakte voor groen gecompenseerd worden met planten aan wanden of met overhangende bomen.

De juiste verhouding tussen hoog en laag

Een vlakke tuin, waarbij u alles in één keer overziet, is weinig spannend en intiem. Door de helft van de beplanting hoger te laten groeien dan 90 centimeter, ontstaat dieptewerking, spanning en beslotenheid.

Frans Houdijk StijltuinenU moet uzelf veilig en op uw gemak voelen

 

In de tuin moet u niet gestoord worden door inkijk of overlast van de buren. Er zijn voldoende mogelijkheden om storende inkijk en uitzichten uit te bannen. Met moderne hulpmiddelen verdwijnt ook geluidsoverlast en krijgt mogelijk ongewenst bezoek geen kans.

De energiebalans moet kloppen

Misschien wel de belangrijkste voorwaarde.